1. Anasayfa
  2. Eğitim

Veterinerlik Bölümü/Filiz Aksoy

Veterinerlik Bölümü/Filiz Aksoy
0

Evearkadaşlar bu yazımızda da Filiz Aksoy’a ve okuduğu bölüm ile ilgili bilgilerine yer verdik. Ara ara bu tarz yazılar yayınlayarak daha kapsamlı bibilgi sahibi olalım istiyoruz. Filiz Aksoy Veterinerlik Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve bize bölüm hakkında bilgi verip bu bölümü seçtiğimizde bizi neler bekliyor onlardan bahsedecek… Keyifli okumalar. 

 

‘’Veteriner hekim olmak için neler yapmalıyız, nasıl yollardan geçmeliyiz, eğitim serüveni nasıl ve iş olanakları nelerdir bu sohbetimizde bunlardan bahsedeceğiz. Öncelikle sizlere nasıl veterinerlik fakültesini seçmeye karar verdiğimden bahsetmek isterim.  Köyde yetişmiş bir çocuktum 6lı yaşlarımda dağın eteklerinde koyun sürümüze çobanlık yapardım annemle beraber, tavuklarımız olurdu, mahallemizde dolaşan kediler, köpekler…  

Ailemde hayvancılıkla ilgilendiği için bu gibi konulara hep ilgim vardı ve 12. Sınıfa geldiğimde ben ne yapabilirim, ilerde ne olmak istiyorum gibi sorularla geleceğim hakkında düşüncelerde bulunurdum. Rehberlik öğretmenim tavsiyesi ve benim de isteğim üzerine veterinerlik fakültelerini tercih etmek istedim. Çünkü küçük dostlarımıza uzatılan bir el olmak, hayatlarına dokunmak istiyordum. Peki üniversite sıralamalarında kaç binde olmak gerekir? Fakültelere bağlı olarak da değişmek üzere sayısal alanda 50.000-150.000 arasında sıralama yapmanız gerekmektedir. Tercihinizde bulunurken lütfen fakültenin hastanesi olup olmadığına, öğretim görevlisi kadrosuna, uygulama dersler için imkanların nasıl olduğu gibi özelliklere dikkat ederek tercihte bulununuz. Veterinerlik fakülteleri derslerine değinecek olursak her fakültenin programı farklı olsa da değişmeyen bir gerçek vardır ki ANATOMİ !.. 

Birinci sınıfta en çok zorlanılan, formaldehit kokusuyla ciğerlerimizi şenlendirin aynı zamanda bir o kadar da eğlenceli olan dersimizdir. İlerleyen dönemlerde helmintoloji, patoloji, farmakoloji, dahiliye,cerrahi , zootekni vs. göreceğimiz belli başlı derslerdendir … 

Birazda size veteriner hekimin çalışma ortamlarından, iş imkanlarından bahsetmek isterim. Bilmeliyiz ki Veteriner Hekimlik evrensel bir meslektir. 

1) hekim olduğu için klinik açabilir 

2) İlaç firmaları 

3) Yem fabrikaları 

4) Hayvan hastaneleri 

5) kamu kurum ve kuruluşları ( gıda,tarım ve hayvancılık, sağlık, orman v.b) 

6) Kanatlı sektörü 

7) gıda kontrol 

8) TUS  

Her şeyden önce iyi bir hekim olmanın asıl yolu mesleğinizi sevmekten ileri gelir eğer mesleğinizi seviyorsanız hangi alanda olursanız olun mutlu olacaksınızdır.   

Ayrıca belirtmek isterim ki veteriner hekimliğe ülkemizde çok fazla değer verilmese de yurt dışında birçok ülkelerde beşerî hekimlikten daha çok değer görmektedir. Unutmayınız ki siz mesleğinize saygı duyarsanız herkes saygı duyar.’’ 

-Filiz Aksoy- 

 

Durma! Tepkini Göster...
  • 4
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    _zd_n
    Üzdün
  • 0
    komikti
    Komikti
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir